Златото спечели Боряна Калейн на Световните игри по неолимпийските спортове и

...
Златото спечели Боряна Калейн на Световните игри по неолимпийските спортове и
Коментари Харесай

Боряна Калейн със злато на Световните игри в САЩ

Златото спечели Боряна Калейн на Световните игри по неолимпийските спортове и дисциплини  в Съединени американски щати.

Възпитаничката на Марияна Памукова направи блестящи квалификации и влезе във финалите с обръч и с топка с първи по мощ оценки, съобщи БНР.

Оценката ѝ с обръч от пресявките - 35.400 точки е най-високата оценка на шампионата досега въобще. За осъществяването си с топка в първата част на надпреварата българката получи 33.750 точки.

Във финала с обръч състезателката на „ Левски-Триадица “  игра извънредно мощно и артистично с резултат от 34.400 точки справедливо сграбчи шампионската купа и златния орден. Призовата тройка допълниха София Рафаели (Италия) с оценка от 34.350 точки и Фани Пигницки (Унгария) с 33.650 точки

За страдание във финала с топка европейската ни вицешампионка не устоя на напрежението и позволи неточности, които я лишиха от златния орден и остана на пето място с оценка от 31.150 точки. Шампионка е Дария Атаманов (Израел) с 34.900 точки, сребърното отличие за повторно заслужи София Рафаели (Италия), която получи 33.550точки. С втори бронзов орден се окичи и  представителката на Унгария Фани Пигницки с 32.550 точки.

Втората ни представителка Ева Брезалиева остана отвън финалите на двата уреда след позволени неточности. С обръч тя получи 29.200 точки, което й отреди 14-а позиция, а с топка беше оценена с 29.250 точки (с три десети наказание) и завърши състезането на 13-о място.

Днес надпреварата продължава с квалификациите и финалите с бухалки и с лента.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР